Предпазни мерки в Оралната Хирургия

Орална хирургия

Предпазни мерки в Оралната Хирургия

Независимо от това колко малка е зъбната процедура, винаги трябва да се вземат предпазни мерки и да се направят някои предположения. Вашият зъболекар трябва да е добре запознат с минали и настоящи заболявания на пациента, за да може правилно да оцени резултата от процедурата, както и всякакви предвидими усложнения. Тези предпазни мерки са необходими, особено за тези пациенти, които може да имат някое от долуизброените заболявания.

Ние бихме искали да направим препоръки към пациенти със следните състояния:

Сърдечни шумове (мъждене)

Пациентите, които са засегнати от сърдечно-съдовата болест, понякога изискват допълнителна антибиотична профилактика преди операцията, за да се предотврати състояние, наречено бактериален ендокардит. Високорисковите пациенти с това заболяване също включват пациенти с вродени сърдечни заболявания, ревматични сърдечни заболявания и др.

Пациенти, които имат поставен пейсмейкър трябва да са наясно, че сигналът идващ от Ултразвуковия накрайник, при Почистване на Зъбен Камък може да наруши работата му. За това на тези пациенти, почистването трябва да се извършва с ръчни инструменти. 

Високо Кръвно Налягане

Хипертонията или високото кръвно налягане могат лесно да бъдат контролирани по време на оралната хирургия. Независимо от това е изключително важно да разкриете тази информация на вашия зъболекар, за да може той или тя да предприеме необходимите предпазни мерки.

Астма

Ако имате астма и сте зависими от инхалатор, ви молим да го носите с вас в деня на операцията. Препоръчваме две впръсквания преди процедурата. Освен това, ако имате тежка астма, трябва да се вземат други предпазни мерки. Винаги обсъждайте това с вашия зъболекар.

Пациенти взимащи каквито и да било лекарства

Много лекарства е добре да продължат да се приемат преди орална хирургия. Важно е обаче да кажете на вашия зъболекар, поради сериозните негативни ефекти, които някои медикаменти имат при всяка хирургична процедура. Най-отличителните лекарства, които имат въздействие, включват разреждащите  кръвта, стероиди и бифосфонати. Те имат определен ефект върху организма, поради което трябва да се вземат определени предпазни мерки при тези пациенти. Някои пациенти може дори да се въздържат от употребата им.

Всеки път, когато посещавате нов зъболекар, винаги трябва да разкривате пълната си медицинска история, защото той или тя ще използва тази информация, за да препоръча и да извърши всякакъв вид зъболечение, както и да прецени личните рискови фактори, като например развитието на заболяване на венците. Дори и най-здравите хора могат да имат повишен риск от заболяване само поради фамилната история.

Тагове:
Споделяне:

ул. „Цар Иван Асен II“

№ 34, София 1124

Работно време

Пон - Пет: 8:00 - 20:00