Импланти

Импланти

Какво представляват Имплантите?

Зъбните имплантанти са метални щифтове с разнообразна форма и размери, които са поставени хирургически в челюстните кости под венците ви. Веднъж поставени на място, те позволяват на зъболекаря ви да подменя зъби върху тях.

Как функционират Имплантите?

Тъй като имплантите се свързват с челюстната кост, те осигуряват стабилна подкрепа за изкуствените зъби. Протезите и мостовете, монтирани на импланти, няма да се промъкнат или да се преместят в устата ви - особено важна полза, когато ядете и говорите. Тази сигурна форма подпомага протезите и мостовете - както и индивидуалните коронки, поставени над имплантите - да се чувстват по-естествени от конвенционалните мостове или протези. Обикновените мостове трябва да бъдат прикрепени към зъбите от двете страни на пространството, оставено от липсващия зъб. Предимство на имплантите е, че не трябва да се подготвят или изпиляват съседни зъби, за да задържат новият зъб на мястото си.

За да получите импланти, трябва да имате здрави венци и адекватна кост, за да задържите имплантанта. Трябва също така да се ангажирате да поддържате тези структури здрави. Страхотната устна хигиена и редовните зъболекарски посещения са от решаващо значение за дългосрочния успех на зъбните имплантанти. Отказване на цигарите и доброто общо здраве също са важни фактори за доброта прогноза на поставените импланти.

ул. „Цар Иван Асен II“

№ 34, София 1124

Работно време

Пон - Пет: 8:00 - 20:00