Профилактика на Устната кухина

Профилактика на Устната кухина

Профилактика на устната кухина е в основата на доброто орално здраве и предотвратяване на нежелани заболявания на устната лигавица и зъбите. С профилактика на устното пространство и свързаните с нея мероприятия за по-доброто почистване на зъбите, се осигурява трайна им защита от развитие на Зъбен Кариес. Най-важните мероприятия по отношение на зъбите са свързани с доброто им почистване непосредствено след хранене и преди лягане. С поддържането на задоволителна устна хигиена, постигаме следните важни отправни точки, а именно:

  • Значително се намалява Риска за развитие на Зъбен Кариес и произхождащите от него усложнения.
  • Поддържаме зъбите си Бели и Чисти.
  • Защита от поява на Лош Дъх.

Грижата за зъбите

Тя се състои в почистването им с четка и паста- сутрин и вечер. През деня се препоръчва употребата на води за жабурене, с помощта на които се постига ефекта на четкането, когато то не би могло да се осъществи през работния ден. Абсолютно задължително е да се използват конци за междузъбни пространства, поне 2-3 пъти седмично. Преди употребата на зъбни конци, се препоръчва измиване на зъбите с четка и паста. Обикновенно употребата на конци е вечер преди лягане. С тяхна помощ, се почистват трудно достъпните междузъбни пространства. Там зъбната четка не може да достигне. Предпазването на тези скрити зони на зъбите, защитава зъбите от начално развитие на зъбен кариес. За качествено усвояване на техниката за правилно четкане на вашите зъби, както и въпроси по относно нейната твърдост, вида на паста и конци, препоръчваме редовни стоматологични прегледи два пъти в годината.

Чрез профилактика на зъбните заболявания, се спомага за навременната диагностика и установяване на дефектите в ранна фаза. Този подход значително облекчава диагнозата и необходимостта от зъболечение.

Споделяне:

ул. „Цар Иван Асен II“

№ 34, София 1124

Работно време

Пон - Пет: 8:00 - 20:00