Профилактика на Устната кухина

Профилактика на Устната кухина

Спазването на добра устна хигиена е в основата на доброто орално здраве и предотвратяване на нежелани заболявания на устната лигавица и зъбите. Най-важните мероприятия по отношение на зъбите са свързани с доброто им почистване непосредствено след хранене и преди лягане. Поддържайки задоволителна устна хигиена постигаме следните важни отправни точки, а именно:

  • Значително намаляваме риска от кариес и неговите усложнения.
  • Поддържаме зъбите си бели, чисти и гладки.
  • Спомагаме за предотвратяването на лошия дъх.

Грижата за зъбите се състои в почистването им с четка и паста- сутрин и вечер. През деня се препоръчва употребата на води за жабурене, с помощта на които се постига ефекта на четкането, когато то не би могло да се осъществи по време на работния ден. Абсолютно задължително е да се използват конци за между зъбни пространства поне 2-3 пъти седмично, след предварително измиване на зъбите, вечер преди лягане. С тяхна помощ се почистват трудно достъпните междузъбни пространства, до които зъбната четка не може да достигне. Предпазването на тези скрити зони на зъбите, протектира началното развитие на кариеса, в които именно преобладава. За качественото усвояване методите на правилно четкане на вашите зъби, въпроси по отношение твърдостта на четката, вида на паста и конци, както и за по-ефективен контрол препоръчваме профилактични прегледи два пъти в годината.

Чрез превенцията на зъбните заболявания, се спомага за навременната диагностика и установяване на дефектите в ранна фаза. Този подход значително облекчава лечението на пациента.

Споделяне:

ул. „Цар Иван Асен II“

№ 34, София 1124

Работно време

Пон - Пет: 8:00 - 20:00